Импулсен център за обучение
по предприемачество

Мото:
Има само неправилен път,
безизходно положение няма.
още...


company location

company location

company location

КОНКУРСИ

РЕЗУЛТАТИ 2009...

Под мотото
„Мечтай! Създавай! Развивай! Идеите трупат лихви!”
успешно се проведоха първите по рода си национални конкурси за най-добър бизнес план и най-добра бизнес идея за ученици, организирани от Импулсния център за обучение по предприемачество към Национална финансово-стопанска гимназия и Института за развитие на предприемачедтвото към УНСС.

В първото издание на конкурсите със свои бизнес идеи и бизнес планове взеха участие 35 ученици от 10 и 11 клас.

В журито на конкурса за най-добър бизнес план за стартиране на нов бизнес  бяха включени представители на  ЗК „Уника Живот” АД, Института за развитие на предприемачеството към УНСС и НФСГ.  ЗК „Уника Живот” АД осигури и паричните награди за класиралите се на първите три места, както и предметни награди за всички участници.
В журито на конкурса за най-добра бизнес идея бяха представители на  ЗД „БУЛ ИНС” АД, Института за развитие на предприемачеството към УНСС и НФСГ. ЗД „БУЛ ИНС” АД осигури и паричните награди за класиралите се на първите три места.

Надяваме се в тези конкурси, стимулиращи развитието на креативността, иновативността и предприемаческото мислене на младите хора в България през следващата учебна година да вземат участие ученици от цялата страна.  

КЛАСИРАНЕ

НАЙ-ДОБЪР БИЗНЕС ПЛАН ЗА СТАРТИРАНЕ НА НОВ БИЗНЕС

НАЙ-ДОБРА БИЗНЕС ИДЕЯ

ОТЗИВИ НА УЧЕНИЦИ

Радвам се, че с Евелина, Мария и Мартина успяхме да се включим в конкурса за бизнес план. За мен беше приятно и интересно да работя върху бизнес идеята за частна детска градина. Вероятно след години, когато имаме финансовата възможност и времето, бихме реализирали идеята за частна детска градина „Малчуган”.
За мен участието в конкурса беше полезен опит. Презентацията, която изнесохме в защита на проекта ни, беше вълнуваща и за мен лично тя беше още една крачка и още една „щипка познания” за това как да защитавам идеите си. Уча се от грешките си и внимавам да не ги допускам и занапред.
Изключително много се радвам, че проектът ни спечели престижното 2-ро място за най-добър бизнес план. Надявам се следващия път успехът да е по-голям и вярвам в собствените си сили и възможности. Смятам, че това е една постижима цел. Вълнуващо бе да чуя коментарите и оценката на компетентни лица. Получих лично удовлетворение защото нашият проект  им се хареса.

Надпреварата между екипите беше много оспорвана. Основното, на което се наблегна, беше новаторството в идеите и възможността им за реализация на пазара.
Всички участници получиха грамоти, но само първите три екипа грабнаха паричните награди, осигурени от ЗК „Уника Живот” АД. 
Конкурсът беше полезен за нас. Съревновавахме се, представяхме и защитавахме своите бизнес планове, учихме се един от друг. Възможности като тази спомагат за развитието ни като млади предприемачи, стимулират мисленето и креативността ни и са добра предпоставка за развитието ни като личности.

Участието в конкурса за "Най-добър бизнес план", бе чудесен начин за приключване на учебната година. Като част от екипа, класирал се на първо място, искам да благодаря на всички организатори на събитието за предоставената възможност нашите бизнес планове да се оценят от професионалисти, да получим истински опит в представяне и защита на бизнес планове, да повишим вярата в собствените си сили и възможности.
Благодаря на ЗД "Уника" и за предоставения награден фонд,
Искрено се надявам през следващата учебна година интересът към конкурса да нарасне и да станем свидетели на една още по- оспорвана защита на бизнес планове.